Το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής» αποσκοπεί στη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών που μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο - Αρτοποιείο, να εκσυγχρονίσουν την οικογενειακή επιχείρηση και να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες - αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων.
Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες όπως ζάχαρη, αβγά, γάλα, σοκολάτα, αλεύρι κ.ά.
Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών, δίνοντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίζουν και να ελέγχουν την ποιότητα των πρώτων υλών, να λειτουργούν με ακρίβεια τον μηχανολογικό εξοπλισμό, να καθορίζουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, να διευρύνουν το φάσμα των παραγόμενων γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Κατακτούν γνώσεις διαιτητικής, τροφογνωσίας, χημείας τροφίμων και αρτοποιητικής νομοθεσίας καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις τεχνικές προώθησης προϊόντων και την επιχειρηματικότητα, που θα τους βοηθήσει στο μεγάλο επαγγελματικό βήμα, την απόκτηση ατομικής επιχείρησης Ζαχαροπλαστείου - Αρτοποιείου.
Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και τα σεμινάρια από εξειδικευμένους ζαχαροπλάστες - σοκολατοποιούς διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντες της δημιουργικότητας των σπουδαστών.

Προσφέρεται η δυνατότητα απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις με σκοπό οι σπουδαστές να εξοικειωθούν στις συνθήκες εργασίας και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με την αναγκαία προϋπηρεσία.