f t g m
  • Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

  • Βοηθός Νοσηλευτικής / Γενικής Νοσηλείας

  • Βοηθός Φαρμακείου

  • Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής

  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας

  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)

  • Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής Τέχνης

  • Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Multimedia*WebDesigner*Developer*VideoGames)

Copyright 2017 - Σχεδιασμός-Ανάπτυξη Ιστοσελίδας: Ρ. Πυροβολάκη Συντήρηση Ιστοσελίδας: Αριάδνη Δρυμούση

Έναρξη Εξαμήνου 2017Α

Τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου 2017Α θα αρχίσουν την

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

αναλυτικό πρόγραμμα ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Εγκαίνια Νέων Γραφείων του Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνας

 0

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Δ.Ι.Ε.Κ. Σαλαμίνος.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο...

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

Τι αφορά
Μάγειρας/ισσα (Cook) ορίζεται ο/η επαγγελματίας, ο/η οποίος/α γνωρίζοντας την μαγειρική, στοιχεία ζαχαροπλαστικής καθώς και την εστιατορική τέχνη, εργάζεται στην κουζίνα της επισιτιστικής μονάδας, επιμελείται και οργανώνει τη λειτουργία της κουζίνας, προετοιμάζει, παρασκευάζει και παραθέτει τα εδέσματα για μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων σύμφωνα με τις καθορισμένες προδιαγραφές ποιότητας της επισιτιστικής μονάδας και τα προβλεπόμενα επίπεδα υγιεινής. Η κουζίνα αυτή μπορεί να βρίσκεται σε εσωτερικούς ή υπαίθριους χώρους.
Ειδικότερα ο Μάγειρας ασκεί (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά) τα παρακάτω καθήκοντα:
• την παρασκευή και την παράθεση των εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας με βάση τις πρότυπες συνταγές και τις συνταγές που συντάσσει ο ίδιος,
• τον ποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των πρώτων υλών και των εδεσμάτων,
• την κατανομή, τον τεμαχισμό των πρώτων υλών, την προετοιμασία τους και την χρήση τους με σκοπό την παρασκευή και την παράθεση του εδέσματος.
• τη σύνθεση του μενού με βάση τις αγορανομικές διατάξεις και τους κανόνες γαστρονομίας,
• τη διακόσμηση και την παρουσίαση των εδεσμάτων,
• την οργάνωση και τη διοίκηση της κουζίνας.

Υπάρχουσα κατάσταση απασχόλησης

Το επάγγελμα του μάγειρα έχει ευρεία ζήτηση στον κλάδο του επισιτισμού, αναψυχής και της φιλοξενίας. Έχει υπολογιστεί σύμφωνα με στοιχειά του ΙΚΑ ότι κατά το 2005 ο κλάδος επισιτισμού, αναψυχής και φιλοξενίας απασχολούσε 180.266 εργαζομένους. Ενώ σε παλαιότερη έρευνα του ΠΟΕΣΕ (1997) είχε υπολογιστεί ότι οι εργαζόμενοι στον κλάδο επισιτισμού, αναψυχής και φιλοξενίας ανέρχονταν στις 110.000 εργαζομένους. Από την σύγκριση των παραπάνω στοιχειών μπορεί κανείς να εξάγει το συμπέρασμα ότι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον συγκεκριμένο κλάδο αυξάνουν.

Σύμφωνα με την Έρευνα Εργατικού Δυναμικού της ΕΣΥΕ το β’ τρίμηνο του 2002 στην επαγγελματική κατηγορία 514 Μάγειροι καταγράφηκαν 36.642 απασχολούμενοι, που ισοδυναμούν με το 0,93% της συνολικής απασχόλησης. Το β’ τρίμηνο του 1998 είχαν καταγραφεί 34.836 απασχολούμενοι (0,88% της συνολικής απασχόλησης). Μεταξύ του 1998 και του 2002, συνεπώς, η απασχόληση στη κατηγορία αυτή αυξήθηκε κατά 5,2%.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-Αρχιμάγειρας Πρόγραμμα Σπουδών

Google Apps

Από την παρουσίαση της Διευθύντριας του ΔΙΕΚ Σαλαμίνας στη διημερίδα "Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη"!
Με αφορμή την παρουσίαση, το ΔΙΕΚ Σαλαμίνας έγινε μέλος της Google Apps for Education.
Νεώτερα με την έναρξη του εαρινού εξαμήνου!

CR

Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτών

Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτών ΔΙΕΚ Σαλαμίνας :
Αποτίμηση του εξαμήνου που έληξε, στοχοθεσία και σχεδιασμός για το εξάμηνο που ξεκινά και μεταμεσονύκτιος αναστοχασμός!
 

syl

Moodle!

Η πλατφόρμα moodle δημιουργήθηκε από τον Martin Dujiamas για την υποστήριξη μαζικών εξ αποστάσεως μαθημάτων.
Το Δ. ΙΕΚ Σαλαμίνας διαθέτει την τεχνογνωσία και την εμπειρία, προκειμένου να υποστηρίξει την ασύγχρονη επικοινωνία εκπαιδευτών και καταρτιζόμενων, την απόθεση εκπαιδευτικού υλικού αλλά και τη δημιουργία ελκυστικών μαθημάτων από απόσταση.
Στη διάθεσή σας για υποστήριξη και διευκρινίσεις,
Η Διευθύντρια, Ρ. Πυροβολάκη, CMCC, με κωδ. πιστοποιητικού BWPI-JBRF-V1P2-WMYF
Ο Υπεύθυνος για την Τεχνική Υποστήριξη & Βοήθεια των χρηστών, Δημήτρης Ιατρού.

moodler

 

Διεθνής Συμμετοχή '15

Συμμετοχή της Διευθύντριας του ΙΕΚ Σαλαμίνας, Ρ. Πυροβολάκη στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Εκπαίδευσης στην Πολωνία.

 MyPoster page 001

Διεθνής Συμμετοχή '16

Συμμετοχή της Διευθύντριας του ΙΕΚ Σαλαμίνας, Ρ.Πυροβολάκη στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Κριτικής Εκπαίδευσης στο Λονδίνο

Διαβάστε την  περίληψη της εισήγησης