• 216 700 3095
  • saek-salaminas@sch.gr
  • Υποδοχή κοινού Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 16:00 - 19:00 ___________________________ (24ωρη επικοινωνία μέσω e-mail)

Ανακοινώσεις

Διευκρινίσεις σχετικά με την παραμονή ανέργων στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. που προτίθενται να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Διευκρινίσεις σχετικά με την εφαρμογή του άρθρου 56 του νόμου 4430/2016

Σχετική ανακοίνωση: Νέες Ρυθμίσεις για Εγγεγραμμένους Ανέργους του Ο.Α.Ε.Δ.

Μετά από πολλά ερωτήματα των Κ.Π.Α. 2 σχετικά με την εφαρμογή του Ν.4430/2016 διευκρινίζουμε τα εξής:

  1. Όσοι άνεργοι / ες προσέρχονται στο Κ.Π.Α. 2 πριν την έναρξη της κατάρτισης και υποβάλουν εμπρόθεσμα Υπεύθυνη Δήλωση, ενημερώνοντας για την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης, ανταποκρίνονται στην υποχρέωση που αναφέρεται στην παρ. 2, προϋπόθεση β' του άρθρ. 56 του ν. 4430/2016. Η βεβαίωση από το Κ.Ε.Κ. είναι βοηθητικό συνοδευτικό έγγραφο προκειμένου να καταχωρηθούν στο Ο.Π.Σ. ορθά τα στοιχεία του προγράμματος κατάρτισης. Το κρίσιμο στοιχείο είναι η ημερομηνία κατάθεσης της Υπεύθυνης Δήλωσης και όχι η ημερομηνία προσκόμισης της βεβαίωσης από το Φορέα Κατάρτισης. Συνεπώς οι Υπηρεσίες δεν νομιμοποιούνται να μην παραλαμβάνουν την Υπεύθυνη Δήλωση όταν δεν συνοδεύεται από την βεβαίωση του Φορέα Κατάρτισης. Αντίθετα, οφείλουν να παραλαμβάνουν την Υπεύθυνη Δήλωση και να ενημερώνουν τον ενδιαφερόμενο σχετικά με την προσκόμιση της βεβαίωσης έναρξης της κατάρτισης όταν την παραλάβει από τον Φορέα.
  2. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής της Υπεύθυνης Δήλωσης είναι έως πριν την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης. Αυτό περιλαμβάνει και τις περιπτώσεις που ο ενδιαφερόμενος προσέλθει την ίδια ημερομηνία με την έναρξη του προγράμματος κατάρτισης αλλά πριν την έναρξη των μαθημάτων.
  3. Η διακοπή της κατάρτισης δεν αποτελεί λόγο διαγραφής. Ο άνεργος παραμένει στο μητρώο ανέργων εφόσον κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, την ημερομηνία της διακοπής ή και μετά δεν συντρέχει λόγος διαγραφής του σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όπως ανάληψη μισθωτής ή μη εργασίας, μη διαθεσιμότητα ή ανικανότητα προς εργασία, μη ανανέωση της εγγραφής του, μη εμφάνιση επί 2 συνεχόμενα τρίμηνα για τον έλεγχο της επιδοτούμενης ανεργίας.

Η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντονισμού και
Ανάπτυξης Δικτύου Υπηρεσιών Απασχόλησης

Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού

Θ. Μακρή

©2024 Σ.Α.Ε.Κ. Σαλαμίνας.

Search